2013. november 19., kedd

Jól hangzik-e még Kalákába Kalákásnak menni?

http://merkurblog.ro/2013/04/
Written by admin Posted in ZAJ-LIK
Újabb kalákát szervez szombaton délelőtt 10 órakor a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Ezúttal a Jézus Szíve kápolnát ültetik körbe facsemetékkel a város felelősségteljes dolgos kezei.
Munkaközösségünk minden tagja készséggel támogatja ezt a kezdeményezést és minden hónapban, áldoz a fizetéséből a Városi Kaláka alapba. Tesszük ezt azért is, mert értékrendünkben fontos szerepet foglal a közösségépítés, aminek legfontosabb feltétele, hogy úgy dolgozzunk önmagunkért, hogy egymásért is dolgozunk. A kaláka erre a legszebb ránk hagyományozódott munkaforma. Az már csak természetes, hogy segítsük, ahol tudjuk az SZKA ilyen jellegű kezdeményezését.
Varosi Kalaka - Jezus Szive KapolnaA kaláka mellett, fontos ez a szombati megmozdulás más megfontolásból is. A Jézus Szíve kápolna és környéke, több szempontból is a város legvitatottabb helye. A művészettörténészek, a régészek, szakrális kutatók vitatott pontja ez. Ami egyértelmű bizonyíték arra, hogy ez egy jelentős hely. Talán az már másodlagos, hogy szakrális jelentőségű pontja-e ez a városnak, vagy a legrégebbi, esetleg érme bizonyítja a régiségét vagy netán építési stílusa. De ha csak úgy székelyesen, nemes egyszerűséggel erre a helyre gondolunk, ahol rengeteg forrás fakad és Jézus szívének nevét kell szánkra vennünk, mikor erről a helyről beszélünk, az már elég bizonyíték lehet arra, hogy mostani állapota tisztításra, felkarolásra szorul. Támogassuk hát az SZKA Városi Kalákáját egy kis jóleső közös munkával, amit egyben magunkért is teszünk!