2013. augusztus 10., szombat

Kertészkedés egy kicsit másképpen

Névjegy
Veteményes, gyümölcsös vagy virágoskert? Bio vagy kemikália? Mi a helyes arány, a környezet, amiben jól érzi magát ember, állat, növény. Ez a HARMÓNIA! Szerkeszti :............. Ujhelyy Károly - Győr
LeírásA hétvégi kert fogalma nem csak a haszonkerttel egyenlő. A jó közérzet megteremtésében a kert kialakításának nagy szerepe van. A kertművelési szakismeret mellett a szépség, a természettel való harmónia is fontos. Ezeknek a tapasztalatoknak az átadása legyen célunk ezen az oldalon. Örvendeztessük meg egymást egy-egy jó ötlettel, fotóval.
Kertészkedés másként:
A félmagas művelésű kalodás rendszerben nevelem. Mire az egyik növény eléri a szüretelési állapotot, addigra a köztes sorban már növekvőben van az utó- vetemény. (természetesen az egymást jól viselő, egymást védő növényekből) Az intenzív növénytársítás lényege, hogy az ültetés - szedés folyamatosan megvalósulhasson. Például az újhagyma, saláta, retek ágyás sorközeibe beültethetjük a paprika palántákat. Mire egy hónap alatt felhúzkodjuk a hónapos retket, zöldhagymát, addigra a paprika eléri a termőállapotot. A saláta pedig sorközi talajtakaróként is funkcionál.
·
Fénykép: Némileg megváltoztatta a tavaszi hófúvás a kerti munkák időpontját. Metszeni március 28-tól április 10-ig jó. Az alma metszését a későbbi időpontra hagyhatjuk, amikor már látszanak a virág bimbók.